„ZIEMASSVĒTKU BLUĶIS”
La Bûche de Noël („Ziemassvētku bluķi") jeb īpašo Ziemassvētku našķi Francijā katrs pazīst jau no bērnības un katrās mājās tas garšo savādāk. Pēdējos gados Parīzē tas aizrautīgi kalpo arī kā iedvesmas avots īpašas Ziemassvētku sajūtas radīšanai - topot par savveida simbolu Parīzes luksusa konditoreju un šokolādes veikalu gastronomijas guru izdomai un meistarībai. La Bûche de Noël tapšanā iesaistoties ne tikai pavāriem, bet arī slaveniem dizaineriem. Viens no līderiem šajā ziņā ir Lenôtre, kurš Ziemassvētku kāruma „viesdizainera" statusā savulaik pieaicinājis gan Filipu Starku, gan Kenzo un Karlu Lāgerfeldu. Šogad šis atbildīgais uzdevums uzticēts franču modes dzejniekam Kristianam Lakruā, kura radītā La Bûche de Noël iedvesmas avots bijuši viņa dzimtās pilsētas Arles nacionālo tērpu raksti. Šoreiz gan ne no auduma, bet marcipāna, riekstiem, marmelādes, žāvētiem augļiem utt. Savukārt par Maison du Chocolat Ziemassvētku našķa iedvesmas avotu kalpojis Ņujorkas Rokfellera centrs, viņu konditora Nicolas Cloiseau radītais konditorijas brīnums ir 80 cm augsts un 40 cm plats. Kā jau ar īpaši ekskluzīvām lietām - šai kūkai ir tikai 25 eksemplāri, katras radīšanā ieguldot 18 stundas darba. Kā ierasts, par īpašu La Bûche de Noël kolekciju savos veikalos parūpējies arī par „kūku Pikaso" dēvētais franču konditors Pierre Herme. Saldumu guru, kurš saņēmis neskaitāmas desertu pasaules balvas un slavens arī ar to, ka viņa radīto kūku dizains vienmēr ir tikpat kārdinošs kā garša.