Cube pop–up restorāns
Šķiet, pop up veikalu tendenci pēdējā laikā naski pārmantojuši arī restorāni. Ja šī gada sākumā Berlīnes aprunātākā adrese bija bijušajā Vācijas naudas kaltuvē durvis vērušais The Melting Point, vietējās keiteringa kompānijas Pret A Diner pop up restorāns, kura mūžs bija tikai 35 dienas ilgs un kurā saimniekoja trīs vācu pavārmākslas guru, šobrīd gastronomisko intrigu epicentrā nonākusi Brisele. 1. aprīlī uz viena no pilsētas kultūrvēsturiskajiem pieminekļiem - 30 metrus augstās arkas Parc du Cinquantenaire, durvis vērs pirmais Cube pop - up restorāns. Tā mūžs būs tikai trīs mēnešus ilgs, pēcāk tas dosies „Eiropas tūrē" - kā īslaicīgu mājvietu izvēloties skaistākās, pārsteidzošākās un panorāmas ziņā nepārspējamākās vietas. Caurspīdīgā 140 kvadrātmetru lielā restorāna konstrukcija, kuras centrā atrodama atvērtā virtuve, savukārt galds iemontēts tā, lai maltītes brīdī nolaistos no griestiem, bet pēc tās - atkal pazustu, tādējādi viesiem ļaujot baudīt panorāmu, nākotnē „piezemēsies" gan uz pieminekļiem, gan ūdens un kalniem. Piemēram, Zviedrijā Cube tikšot uzstutēts uz fjorda malā esošas klints. Katrā Cube nākamajā mājvietā saimniekos cits šefpavārs, ēdienkartes veidošanā izmantojot tikai vietējos produktus.
Cube pop-up restorānu ideja dzimusi Electrolux paspārnē un turpina 2009. gadā virtuves tehnikas ražotāja jau aizsākto dizaina un pavārmākslas apvienošanu, kuras pirmā ekstravagance bija Nomiya - restorāns uz Parīzes laikmetīgās mākslas muzeja Palais de Tokyo jumta.
Cube restorānā ir tikai 18 sēdvietas, tas atvērts tikai pusdienām un vakariņām un vietu iespējams rezervēt vienīgi internetā (www.electrolux.be/cube). Pusdienas vienai personai izmaksā 150 EUR, savukārt vakariņas - 200 EUR.
03/2011