Goldenen Kalb
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

Goldenen Kalb jeb “Zelta teļš” ir īstā vieta, kurp doties, ja jūsu stihija ir steiks visās tā iespējamās variācijās. Kaut Goldenen Kalb nav vienīgais šāda veida restorāns Minhenē, savulaik tas bija viens no nišas celmlaužiem un joprojām ir cienījams klasiķis. Restorāns atrodas pavisam netālu no Viktualienmarkt, tā interjers ir rustisks – ar sarkanbaltrūtotiem galdautiem, koka galdiem un atsegtām ķieģeļu sienām. Vienas sienas dekors visā tās garumā un platumā līdzinās anatomijas mācību grāmatai, uzskatāmi ilustrējot miesnieka aroda meistarību. Tā teikt, ja vēl nezinājāt, kurš gabals kuram lopiņam kā izgriežams un labākais, te tas viss rodams kolorīti un pārskatāmi. Tiesa, galdiņi pie šīs sienas varbūt nav labākā izvēle, pusdienojot kopā ar zvērinātu veģetārieti. Savukārt, ja kāds vēl neorientējas steika pagatavošanas specifikā – no Black&Blue līdz Rare, Medium Rare un Medium, ēdienkartei pievienota arī savveida skaidrojošā “vārdnīca”. Turpat telpas stūrī ir arī speciāls ledusskapis pareizai gaļas izturēšanai, un jums atliek tikai izvēlēties – Amerikāņu liellopa T-Bone steiku, japāņu govs jeb Wagyu ribaja (rib-eye) steiku utt.
Kaut Goldenen Kalb, protams, ir jābauda gaļas ēdieni, tiem, kas ar visu, kas ir sarkans, ir galīgi uz “jūs”, piedāvājumā ir arī zivju ēdieni un dažādi salāti.
Utzschneiderstraße 1, 80469 München
www.zum-goldenen-kalb.de