GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW VEIKALS FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Bukareste

Baudītāja ceļvedisEsenceKultūraKur nakšņotKur paēstKur iepirktiesVērts zinātRaksti

IZVĒLIES OBJEKTU

BiutifulOrigoEnergiea Tears and SaintsMadame PoganyCafé Verona Iconic Food Wine & DesignThe ArtistLoftFestival 39Caru' Cu BereCasa Doina« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Galamērķi · Eiropa · rumānija · Bukareste · Kur paēst ·

The Artist

Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

The Artist

Pirms pāris gadiem holandiešu šefpavārs Pauls Openkamps (Paul Oppenkamp) ieradies Bukarestē un iemīlējies tajā uz palikšanu. Pirms tam neskaitāmos pasaules apceļojumos viņš centies izprast garšas un produktus, kas katrā kultūrā spēlē nozīmīgāko lomu. Ar rumāņu tradicionālās virtuves vērtībām viņu iepazīstinājusi sievasmāte. Pauls šīs zināšanas izlēmis apvienot ar prasmēm molekulārās gastronomijas lauciņā, tādējādi Bukarestē nākot klājā ar pirms tam vēl nepieredzētu abu virtuvju sakausējumu.

Nedaudz nostāk no paša vecpilsētas kodola - vēsturiskā ēkā, kas mantojusi rumāņu modernista Nicolae Tonitza vārdu, Pauls Openkamps iekārtojis dizainiski lakonisku restorāna telpu. Tā veidota, izmantojot gaišos toņus un smagnējo, rupjā pulējuma tēraudu. Savukārt simboliskā atsauce uz molekulāro virtuvi, proti, molekulas šūnas motīvs, kā dekoratīvs akcents, izmantots kā telpas dizainā, tā pašā restorāna logo.

Kā mierinājums tiem, kam molekulārās gastronomijas vaļības nav īsti gājušas pie sirds vai jau gana izbaudītas vēl to uzvaras gājiena laikā, jāatzīst, ka tās komplicētie eksperimenti šeit nebūt nav izvirzīti priekšplānā. Pavāra pieeja to izmantojumā saistīta vienīgi ar rotaļīgu ēdiena akcentēšanu un radošiem papildinājumiem. Kā piemēru var minēt biešu rullīti ar kazas sieru un šķidro olīvi, kas viennozīmīgi ir kataloniešu molekulārās gastronomijas ģēnija Ferana Adrias (Ferran Adria) firmas zīme. To Pauls Openkamps arī nenoliedz, taču piemetina, ka tā nebūt nav ēdiena centrālā vērtība, bet izmantota vien kā spēles elements.

Restorāna spoon menu opcija ļauj izgaršot kumosu no visiem ēdienkartē pieejamajiem ēdieniem, tādējādi izbaudot plašu garšu spektru, bet necenšoties pārspēt savu sāta sajūtu. Nelielu skulpturālu, garšām piesātinātu degustāciju formā iespējams nogaršot piecas uzkodas, piecus pamatēdienus, tāpat arī desertus. Vērša astes ravioli trifeļu mērcē, austere ar sojas putām un papajas kaviāru, pīles krūtiņa ar apelsīna kaviāru, makrele ar langustīnu, doradas fileja, malciņš zupas, deserts marmora piestas traukā ar iespēju pašam svaigas piparmētras un garšaugus ar šķidrā slāpekļa palīdzību acumirklī pārvērst kaltētā garšaugu maisījumā, kam pāri tiek pludināts gurķu sorbets... Lielisks zināmu un mazāk zināmu garšu piedzīvojums garantēts! Protams, jārēķinās arī ar iespēju uzdurties kādam jūsu ne sevišķi iecienītam garšu salikumam. Tas piederas pie lietas, un The Artist noteikti ir ierindojams apmeklējuma vērto Bukarestes vietu sarakstā.
Nicolae Tonitza Street, Nr. 13
Historical Center, Bucharest
http://theartist.ro

04/2014

 

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: