Mute
Autors: Anothertravelguide.com2 ATSAUKSMES

Kaili spuldzīšu kupoli brīvi no griestiem krītošos vados, tikpat nepiesegtas ventilācijas caurules, bet tomēr tāda smalki izjusta un izspēlēta elegance. Vēsais industriālā rakstura interjers padarīts dzīvīgs ar svaigu garšaugu stādījumiem, un augsto palmu podos iedēstīti Latvijas bērzi, kuri, kamēr vēl telpas klimats to ļauj, stiepjas pretim debesīm. Tās, kā kino filmas kadrā, ik reiz citādas un mainīgas, vīd cauri stikla griestu pārjuma rāmim. Principā, daļa restorāna zāles ir Tērbatas ielas nama tukšā serde – iespējams, iekšpagalms, kas pārtapis par slēgtu telpu. ”Mutes” īpašais veidols rīdzinieku vidū nekavējoties tika izdaudzināts no mutes mutē, un daudzi to nosvēra uz ”eiropeiska interjera” svaru kausiem.
Otru dzīvīguma dimensiju ”Mutei” piešķir publikas rosība. Citi izvēlas palikt sasaistē ar pilsētu un ieņem galdiņus pie plašajiem logiem uz Tērbatas ielu, citi izvēlas patverties un maltīti ieturēt telpas dziļumā – tuvāk atklātā tipa virtuvei, kas ieslēgta stiklotā vitrīnā. Citi ietur maltīti savā nodabā un mērķtiecīgi, citi – lielākās kompānijās, lēni un nepiespiestā atmosfērā, pēc laiciņa vēl aizstaigājot līdz kūku un desertu letei, lai pārliecinātos, vai varbūt nav gatavi kādam cukurotam garšu baudījuma turpinājumam.
”Muti” tās veidotāji nodēvējuši par garšu galeriju, un tāda arī ir tās ēdienkarte – caur vīnu un sarunām pastarpināts lēns un nesteidzīgs garšu baudījums. Pieejams arī steidzīgāks ”Mutes” variants – saspringtākam dienas ritmam, proti, sviestmaizes, kafija un svaigās sulas līdzi ņemšanai. Garšu svinēšanā nepieminēt nevar arī izcilajā Londonas kokteiļu bārā The Connaught Bar – pieredzi guvušā kokteiļu eksperta Edgara Grišuļa sniegumu aiz ”Mutes” bāra letes.
Tērbatas iela 63
www.facebook.com/pages/MUTE
07/2014
Jūsu atsauksmes
krista
Apmeklēja: 19.03.2015
neņemiet Ilzi vērā viņa ne tikai šeit pukst par saviem dārzeņiem. man bija absolūti garšīgas brokastis un jauka apkalpošana. iesaku šo vietu :)
Ilze
Apmeklēja: 29.janvāris
Ja par stipri augstu cenu atnes piededzinātus dārzeņus un pavārs to uzskata par OK, tad es otreiz uz šejieni neiešu