Restorāns 3
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

Kalēju ielā Vecpilsētā, kur tālā pagātnē atradušies pilsētas vārti, šobrīd mājo dabas garšas “Restorāns 3”. Viens no tiem Rīgas restorāniem, kura nosaukumā būtisks ir skaitlis 3 – kā norāde uz pimssākumiem, kas meklējami “3 pavāru restorānā Tam labam būs augt”. Restorānu kopā ar domubiedru grupu veidojuši pazīstamie pavāri Ēriks Dreibants un Juris Dukaļskis.
Restorāna idejiskais balsts ir Ziemeļeiropas reģiona virtuves tradīcijas un vēlme izmantot tikai un vienīgi produktus, kas auguši brīvā dabā vai arī saražoti “zaļajās” zemnieku saimniecībās. Skandināvijā un Latvijā garšas izjūta un izjemateriāli ir visnotaļ līdzīgi – te teju katrs zina, kā garšo cūkas auss, skābeņu zupa un rabarberi. Noteikti nogaršojiet brieža steiku, kas še tiek pasniegts kūpošs garšaugos – uzlikts uz koka dēlīša ar uzkarsētām naglām.
Restorāns ir atvērts kopš 2015. gada un jau paguvis sevi pierādīt, iegūstot “Ekselences” veidotā topa “Latvijas labākā jaunā restorāna 2015” titulu un iekļūstot “Latvijas labāko restorānu 2016” topa augstajā 3. vietā, kā arī atzīts par 2. labāko restorānu Latvijā “Nordic White Guide 2017” topā - pēc garšas vērtējuma.
Dienas laikā “Restorānā 3” darbojas pirmā stāva zāle “Zeme” ar a la carte piedāvājumu, bet vakaros pieejamas trīs fiksētu cenu gardēžu ēdienkartes. Savukārt vakariņas var ieturēt arī otrā stāva telpā ar visnotaļ romantisku nosaukumu “Debesis”.
Darba laiks: O. – P. 12.00 – 23.00, S., Sv., 11.00 – 23.00
Kalēju iela 3
www.restaurant3.lv
Foto: Andris Taškāns
06/2015