Terroir Parisien
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

Bistro Terroir Parisien ir viens no pēdējā laika spilgtākajiem Parīzes gastronomijas skatuves jaunpienācējiem. Tā nosaukumam precīzi iemiesojot arī tā konceptu – visi bistro ēdienkartē izmantotie produkti ir vai nu no Parīzes jeb tās tuvākās apkaimes. Tā teikt, īstens Parīzes “terroir” jeb runājot vīna pasaules līdzībās – uz jūsu šķīvja ir īsteni parīziska buķete, kuras fundaments ir unikālā Parīzes augsnes, klimata un sajūtu ķīmija. Bistro idejas autors ir trīs Michelin zvaigžņu pavārs Yannick Alleno un viņš neslēpj, ka šis koncepts viņam bijis īsts izaicinājums. Diemžēl mūsdienu Parīze krietni atšķiras no tās vēl pirms gadiem piecdesmit un simts, kad apkārtnes fermeri pabaroja vai visu pilsētu. Tieši Parīzes “terroir” savā ziņā kļūstot par visas franču gastronomijas fundamentu. Šobrīd daudzas agrākās fermas un saimniecības ir likvidētas un atrast augstas kvalitātes vietējo ražotos produktus nav nemaz tik viegli. To itin labi var redzēt arī vietējos tirdziņos, painteresējoties par produktu izcelsmi.
Taču Yannick Alleno savu sapni izdevies piepildīt, kā arī piešķirt klasiskajai franču virtuvei īsteni inovatīvu akcentu. Noteikti nogaršojiet asinsdesu, tik pārsteidzoši labu (un tik neordinārā izskatā) to diezin vai jel kad un jel kur būsiet baudījuši. Būtībā katrs ēdiens te ir savveida piedzīvojums.
Terroir Parisien atrodas Latīņu kvartālā, mazā šķērsielā, bistro ir neliels – optisku apjomu piešķirot vien spoguļsienai. Laikmetīgais interjers ar koka griestiem kā jahtas klāju mazliet atgādina ceļojumu ceļojumā, kāds tas būtībā arī ir – vien šoreiz Parīzes gastronomijas pasaulē.
20 rue Saint Victor
www.bistrot-terroirparisien.fr