Pierre Sang Boyer
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

Rezervācijas netiek pieņemtas, ēdienkartes nav; tas, kas jums tiek pasniegts uz šķīvja, ir pavāra tās dienas sešu ēdienu improvizācija – jāteic, ar šo priekšnosacījumu komplektu pilnīgi pietiek, lai visu iespējamo atēdies 21. gadsimta gardēdis, autentisku sajūtu meklējumos būtu gatavs doties teju uz otru pilsētas malu. Un pat kādu laiku pastāvēt aiz durvīm, caur logu veroties “laimīgo” šķīvjos/mutēs. No šī viedokļa jaunā franču pavāra Pierre Sang Boyer, kurš 2011. gadā bija starp Top Chef finālistiem (un ir arī franču zvaigžņpavāra Alēna Dikasa iecienīts, kurš Pjēra mazo ēstuvi nesen Le Figaro slejās ierindojis savu šī brīža Parīzes rekomendāciju listē) bistro Parīzes Oebrkampf rajonā ir precīzs trāpījums. Vietu nav daudz – vien daži galdiņi pagrabstāvā un garš galds pie atvērtās virtuves, kas, protams, ir visiekārojamākais. Īpaši ņemot vērā, ka pavārs rosās turpat divu plaukstu attālumā. Viesmīļi komunicē kā mefistofeliski triku meistari – vispirms ļaujot jums notiesāt visu, kas uz šķīvja, lai pēcāk triumfējoši atzītu, ka - “sēdies: “divi””, visi jūsu centieni uzminēt ēdiena sastāvdaļas ir cietuši fiasko. Piemēram, tas, ko esat noturējuši par korejieši kimči variāciju, patiesībā ir seleriju standziņas rīsu etiķī utt. Tādā gastronomijas rock'n'roll atmosfērā tad nu paiet viss vakars un beigās arī skāde nebūt nav tik liela – fiksētā vakariņu ēdienkarte Pierre Sang Boyer ir 39 eiro (neieskaitot vīnu). Turklāt, tikko spējat piecelties, jūsu vietu jau ieņem nākamie gastronomijas piedzīvojuma izslāpušie, kas, protams, še pavadītajam laikam piešķir vēl papildus vērtību. Ja gribat būt droši, ka nebūs jāstāv aiz durvīm – vislabāk šurp doties septiņos, par spīti tam, ka neviens sevi cienošs francūzis tik agri neēd, jo 19:30 jau brīvu vietu vairs nav...
55 rue Oberkamf
75011 Paris
www.pierresangboyer.com