Alain Ducasse
Autors: Mārtiņš Rītiņš0 ATSAUKSMES

Pasaulē nav daudz restorānu, kas atrastos viesnīcā, un vienlaicīgi nodrošinātu augstāko apkalpojuma kvalitāti. 2006. gadā par 15. labāko pasaulē atzītais Alain Ducasse, kas atrodas vienā no Parīzes glaunākajām viesnīcām Plaza Athénée, ir spilgts izņēmums.
Jau ieejot viesnīcā - garām milzīgākajām kallām, kādas jebkad redzētas, jūs sajutīsiet izsmalcinātību un eleganci. Restorāns Alain Ducasse ir vesela filozofija, kā likt viesiem aizmirst laiku un nodoties izmeklētāko ēdienu baudīšanai. Dizainu veido milzīgas, gaismas bagātas kristāla kroņlustras, eleganti krēsli, kuri veidoti tā, lai dāmas ērti varētu novietot savas rokassomiņas, sudraba galda piederumi un labākais porcelāns. Uz kamīna novietotais pulkstenis bez cipariem un rādītājiem tikai tikšķ, atgādinot apmeklētājiem, ka viņi atrodas tur, kur laiku var aizmirst.
Alain Ducasse lepojas ar savu galveno bagātību - pavāriem, tāpēc piedāvā iespēju pusdienot vai vakariņot pie pavārgalda, ko ieteicams rezervēt jau laikus. Tas atrodas pašā restorāna sirdī - virtuvē, un pie tā sēdošie viesi var ne tikai redzēt, bet arī dzirdēt un sajust kulinārijas trauksmaino garu.
Franču valodā rakstītā ēdienkarte neizceļas ar piedāvājuma pārbagātību, taču tas tikai nozīmē, ka pasniegtās pusdienas vai vakariņas būs pagatavotas no svaigiem produktiem, koncentrējoties uz kvalitāti, nevis kvantitāti. Zivju ēdieni vienmēr pagatavoti no savvaļā dzīvojošām zivīm, jo to garša un tekstūra ir pavisam cits sajūtu piedzīvojums. Pasūtot langusta astes ar melnajiem ikriem, tās tiks pasniegtas jēlā veidā un tik svaigas, cik vien iespējams.
Cena - rēķinieties, ka mazāk par 150 eiro nebūs noteikti.
Hotel Plaza Athénée Paris
25, avenue Montaigne
75008 Paris
Tel. 01 53 67 65 00