l'Ambroisie
Autors: Mārtiņš Rītiņš2 ATSAUKSMES

Parīzes vēsturiskais aristokrātijas centrs, tagad bohēmiskais Le Marais ir arī leģendārā haute cuisine restorāna l'Ambroisie mājvieta. l'Ambroisie majestātiskās pasaules sienas ir ieaustas 17. gadsimta Aubusson gobelēnos, kuros attēlotas gan iespaidīgas karamākslas ainas, gan lauku romantisms dažādu dabas velšu veidolā. Virs melnā un baltā marmora grīdām majestātiski lāsmo zelta lustras, citur tās pludina gaismu caur kristāla bārkstīm un izgaismo okera krāsas samtu, vaskoto parketu un tumšsarkanos vai indigo krāsas Chinoiserie paklājus. Tomēr augstprātība šai visā pārbagātībā nav jūtama, drīzāk pārliecinoša elegance. Ieturēts un klasisks galda klājums ļauj nesasprindzināti uzsākt trīs Michelin zvaigžņu kvalitātes baudījumu, kas pretēji ierastajai restorānu praksei, šeit neparedz laika ierobežojumu. l'Ambroisie baudījums ir dārgs, taču tāda ir izsmalcinātas atmosfēras, nevainojamā servisa un katra kumosa radīto neikdienišķo sajūtu vērtība.
Šajā restorānā pat kumoss maizes ir kā brīnums, kurā uzzied graudu dvēsele, bet sviestā uzdzirkstī piena tīrība. Dienā, kad tur vakariņoju, l'Ambroisie ēdienkartē pulsēja trifeļu medību sezonas azarts. Trifeles visdažādākajās variācijās un kombinācijās ēdienkartē veidoja saspēli ar foie gras, svaigu citronbuti, jūras ķemmītēm, olu, selerijām, puravu..., liekot uzziedēt bagātākajām garšu buķetēm, kādas vien iedomājamas! l'Ambroisie šefpavāru Bernard un Mathieu Pacaud klasiskās, izsmalcinātās virtuves interpretācijā baudījuma vērts ir arī balodis kumīna sēklu kažokā, teļa dziedzeri ar ricotta siera ravioli, vai jūras gaiļa sekstes. Tāpat arī brīnumaini deserti un labākais franču vīns.
9 place des Vosges, 75004
www.ambroisie-paris.com
Foto: foodsnobblog.wordpress.com un l'Ambroisie
03/2012
Jūsu atsauksmes
Gunārs
Apmeklēja: 06.05.2012
Ja neņem vērā zemāk minētos komentārus, protams, lielisks, bet salīdzinot ar citiem līdzīgiem restorāniem, diemžēl viesmīlim acīs eiro zīmes bija redzamas:
1. ēdienkarte franču valodā, neviens negrib pat tulkot, kaut puse viesu bija ārvalstnieki
2. vīns tiek piedāvāts tikai pudelēs, kaut arī vēlāk izrādās ka ir arī mazo izmēru vīni, ko zina protams tikai paši franči
3. lai notirgotu desertu, tiek pat nosaukta cena
4. kaut viesmīlis zina ka mēs neesam no krievijas, tomēr slāvu valodā paldies izskan
5. dienas piedāvājums diemžēl nepārsteidz argentīnas steiks ar murķeļu mērci
Mārtiņ piedod, šim restorānam ir trīs zvaigznes, bet ir atēdies klientus, tāpēc ēdiena kvalitāte pret cenu ir abnormāla un augstāk minētais pie Tevis noteikti ir profesionālāk!!!
Inga
Apmeklēja: 2012 gada februāris
Vislabākais restorāns, kurā esmu baudījusi ēdienu , vīnu un pavadījusi vakaru Parīzē. Noteikti iesaku gan tiem, kuri ir gourmand, gan tiem kuriem tā būs pirmā piereedze restorānu apmeklēšanā. Pēc ši restorāna apmeklējuma jūs varēsiet būt pārliecināts par savu klātesamību franču kulinārijas augstākajām virsotnēm ( beidzot sakrīt mans un Michelin viedoklis- 3 zvaigznes pelnīti)