GALAMĒRĶI KULTŪRAS AFIŠA BAUDĪTĀJA CEĻVEDIS CITĀDI MARŠRUTI INSIDER'S VIEW VEIKALS FOTO GALERIJAS

IZVĒLIES GALAMĒRĶI

Beirūta

EsenceKultūraKur nakšņotKur paēst· Trendy· Īsts atradums· Laba izvēle· Patīkamas cenas un kvalitātes attiecības· Labākās brokastis· Vietējais kolorīts· Labākie klubiKur iepirktiesLietas, kas jāizdaraVērts zināt

IZVĒLIES OBJEKTU

BardoLa CentraleFelixGruen Eatery« ATPAKAĻ « UZ SADAĻAS SĀKUMU

SAŅEM JAUNUMUS

Ierakstiet savu e-pasta adresi, ja vēlaties saņemt ikmēneša jaunumus.

REKOMENDĒJAM:

Londonas jaunā Thaddaeus Ropac galerija

Eiropas skulptūru parki – laikmetīgās mākslas telpa atelpai

Diānas Venē mākslinieku radīto rotu kolekcija

Galamērķi · Āzija · libāna · Beirūta · Kur paēst · Trendy

Gruen Eatery

Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

Gruen Eatery

Gruen Eatery ir viena no vietējo biznesa aprindu un stila publikas iecienītākajām pusdienu vietām. Restorāns atrodas mazliet nomaļus no tradicionālām takām, vienā no spilgtākajām Beirutas modernisma stila ēkām - 1966. gadā celtajā Geffionor Centre, kuras projekta autors ir austriešu arhitekts Victor Gruen. Restorāna īpašniece, šarmanta libāniete Nayla Audi studējusi Amerikā, kādu laiku dzīvojusi Losandželosā un pēc tam atgriezusies Beirutā. Viss sācies pirms 12 gadiem ar saldējumu OSLO. Nosaukums izvēlēts tāpēc, ka „Oslo - tas ir auksti", viņa smejas. Sākumā viņa saldējumu gatavojusi mājās pati, bet šobrīd tas jau kļuvis par iecienītāko saldējuma brendu pilsētā, kas rodams arī citu restorānu ēdienkartēs. Restorāns Gruen Eatery durvis vēra 2005. gadā, Neilai vēloties franču tradīciju dominantei uz Beirutas gastronomijas skatuves piešķirt mazliet Kalifornijas virtuves svaiguma. Atšķirībā no citiem pilsētas restorāniem, kuru ēdienkartē atradīsiet arī importētas sastāvdaļas, Gruen Eatery tiek izmantoti tikai vietējie produkti. Daudz un dažādi salāti (turklāt to piedāvājums katru dienu mainās), sviestmaizes un veselīgi hamburgeri. Kā trāpīgi raksturojusi kādas respektablas rietumu avīzes recenzente - ja Amerikā vecāki savus bērnus ved uz McDonalds, tad Beirutā - uz Gruen Eatery. Ēkas arhitektūras iedvesmots, restorāna interjers ir laikmetīgs, lakonisks un funkcionāls, tajā dominē balti brūno toņu palete kā galvenajam dizaina elementam ļaujot izcelties ēdienam uz šķīvja. Vasarās atvērta arī āra terase un, būdama aktīva Slow Food atbalstītāja, Neila sapņo, ka laukumā pie restorāna kādreiz varētu izveidot zaļo tirdziņu, kur tiktu pārdoti vietējo zemnieku lauku labumi. Šobrīd neliels Slow Food produktu stends ir pašā restorānā - cepumi, brokastu mušļi, maize, medus, ievārījumi, olīveļļa, dažādas delikateses un saldumi. Iesaiņoti vienkārši un vienlaikus ļoti stilīgi tie ir arī lielisks suvenīrs, ko pārvest no Beirutas.

Geffinor Centre
Clemenceau Str., Clemenceau

Pirmdiena - Sestdiena 9.30 - 19.00
Svētdiena 10.00 - 18.00

Pusdienas diviem ar vīnu - vidēji LL 75 000

DALIES:
Facebook Twitter

 

Jūsu atsauksmes

Diemžēl par šo objektu atsauksmes nav saņemtas

Jūsu vārds:

Laiks, kad apmeklējāt šo objektu:

Jūsu komentārs: