Felix
Autors: Anothertravelguide.com0 ATSAUKSMES

Beirutas naktsdzīve, restorāni un libāniešu spēja baudīt dzīvi - par spīti jebkuriem laikiem, ir leģendāra. „Mēs nedomājam un neplānojam tālu uz priekšu, mēs vienkārši izdzīvojam dzīvi," šī atziņa no vietējo mutes skan gandrīz kā mantra. Šobrīd pilsēta izbauda kārtējo savas trauksmainās vēstures uzplaukuma periodu, taču, ņemot vērā situāciju reģionā, neviens nezina, cik ilgs tas būs. Iespējams, tālab jaunas vietas Beirutā veras kā sēnes pēc lietus un viss, kas ir jauns, acumirklī kļūst trendy. Šī brīža aprunātākā adrese pilsētā ir nesen atvērtais vīna lounge Felix. Ieslēpies nelielā sānu alejā starp diviem citiem restorāniem - Piazza un Bound, nezinot tas nemaz tik viegli nav atrodams. Uzraksts pie ārdurvīm ir gandrīz nemanāms un arī pašas durvis - pavisam parastas. Pārkāpjot slieksni jūs sagaida smalka un ļoti skaista libāniete, atmosfēra ir tāds mazliet dekadents 21. gadsimta Austrumu glamūrs ar Filipa Starka impresiju piešprici. Ļoti pārdomāts apgaismojums, ļaujot viesiem izskatīties it kā vakars Felix būtu viņu īpašākais iznāciens. Tradicionālās restorāna atmosfēras vietā varat izvēlēties - sēdēt pie garā marmora galda telpas vidū, stūru nišās vai pie viena no abiem bāriem. Pēdējā izvēle noteikti ir vislabākā, jo bārmeņi te ir īsti šovmeņi un labprāt patērgās par visu iespējamo - vīnu, gastronomiju un dzīvi Libānā ieskaitot. Ar ēdienkarti viesus labprāt iepazīstina pavārs pats - studējis Šveicē, strādājis Londonā, viņš nesen atgriezies Libānā. Vienīgais, kas esot svarīgi - „lai būtu droši". Un vienlaikus viņš atzīstas, ka Londonā vairāk sekojis ziņām nekā šeit. „Jo mazāk skaties televizoru un lasi avīzes, jo vieglāk dzīvot." Lai, ko no Felix ēdienkartes jūs izvēlētos, teju katrs ēdiens ir īstens garšu piedzīvojums un radošs pārsteigums vienlaikus. Noteikti nogaršojiet tunas sašīmi tempurā, pasniegtu kopā ar sinepju/šampanieša mērci - tās dēļ vien ir vērts šeit atgriezties!
Sodeco, Damascus Road
Posted 04/2010